Siirry sisältöön

Turvallinen ja tehokas väliaikaismajoitus Björkhöjdenin tuulivoimalan rakennustyömaalle Lungsjönissä

”RAMIRENT ON DYNAAMINEN KUMPPANI, JOKA KUUNTELEE ASIAKASTA” Li Olsson, työmaapäällikkö, ISS Camp Lungsjön

Toimeksianto

Siemens oli käynnistämässä yhtä Ruotsin suurimmista tuulivoimalatehtaan rakennusprojekteista. Projektia varten tarvittiin väliaikaista majoitustilaa ja ratkaisu, jonka avulla koko projektin kaikille työntekijöille pystyttäisiin takaamaan ruokailu ja muita tarvittavia palveluita koko sen 22-kuukautisen keston ajaksi. Erityisvaatimuksiin sisältyi mm. majoitus 80 hengelle, keittiö- ja ruokailutilat sekä mahdollisuus tarjota aamiainen, lounas ja päivällinen jopa 130 hengelle.

ISS Facility Services otti yhteyttä Temporary Spacen ja pyysi sitä suunnittelemaan ja toteuttamaan kaksikerroksisen majoitusmoduuliratkaisun, jonka käytettävyys- ja turvallisuusstandardit olisivat korkeat ja jonka ruokala täyttäisi Ruotsin ja EU:n ympäristöstandardit.

Haasteet

Moduulien rakentamisen ja asentamisen piti tapahtua kylmien talvikuukausien aikana. Lisähaasteena oli se, että tuulivoimapuisto sijaitsi syrjäisellä alueella kaukana kaupungin keskustasta. Majoituksen lisäksi ratkaisuun tuli sisältyä myös mukavuuksia, kuten internet- ja TV-liitännät.

Kuten useissa väliaikaisten tilojen projekteissa, kaikki oli tehtävä lyhyellä varoitusajalla: ratkaisu piti suunnitella, rakentaa ja asentaa vain kolmessa kuukaudessa.

Ratkaisu

Temporary Space suunnitteli ja asensi 44 majoitusmoduulia kahteen kerrokseen ja viisi erityismoduulia, joissa oli väliaikainen keittiö ja ruokala. Keittiömoduulien turvallisen ja tehokkaan asentamisen takaamiseksi tarvittiin erityinen lastauslaituri.

Väliaikaismoduulit noudattavat kaikkia turvallisuusvaatimuksia, kuten hätäuloskäyntejä ja palohälyttimiä koskevia vaatimuksia. Kukin moduuli muodostaa oman palo-osastonsa, ja kaikissa huoneissa on suihku, WC ja internet- ja TV-liitännät. Keittiö- ja ruokalamoduulit ovat korkealaatuisia ja noudattavat kaikkia ympäristövaatimuksia, kuten rasvan erottamista, ilmastointia ja jäähdytystä koskevia vaatimuksia.

Menestystekijät

Temporary Space sai tämän toimeksiannon ja pystyi toimittamaan sen asiakkaan kaikkien vaatimusten mukaisesti, koska se ymmärsi asiakkaan tarpeet, suoritti asennusvaiheen laadukkaasti ja pystyi tarjoamaan ratkaisun, joka täytti kaikki turvallisuus-, terveys- ja ympäristövaatimukset.

Asiakkaan hyödyt

Siemens saavutti havittelemansa hyödyt:

Väliaikainen majoitusratkaisu on sekä turvallinen että kätevä käyttää.

  • Moduuliratkaisu on joustava, ja sitä voidaan mukauttaa erityistarpeisiin sopivaksi.
  • Temporary Spacen ratkaisu noudattaa kaikkia standardeja ja lakisääteisiä vaatimuksia.
  • Temporary Spacen ratkaisun käyttäminen on energia- ja kustannustehokasta.
  • Temporary Spacen ratkaisu toimitettiin sovitussa aikataulussa haastavista talviolosuhteista huolimatta.

”Saimme toimitettua asiakkaallemme huippulaatua. Tunsimme Temporary Spacen jo aikaisemmin ja tiesimme, että heillä oli aiempien projektien tuomaa kokemusta ja että he mukauttaisivat ratkaisun vastaamaan asiakkaamme odotuksia”, sanoo ISS Camp Lungsjön työmaapäällikkö Li Olsson.