Siirry sisältöön

Finnsbackan päiväkoti ja esikoulu

Väliaikaiset päiväkoti- ja esikoulutilat Finnsbackaan

Asiakkaan tarve

Vuonna 1980 valmistuneen Finnsbackan päiväkodin ja esikoulun tilat jouduttiin sulkemaan sisäongelmien vuoksi kesäkuussa 2014. Sulkemisen johdosta noin 110 lasta jäi ilman päiväkoti- ja esikoulupalveluja.

Kirkkonummen kunta päätti vuokrata väliaikaiset tilat käyttöön kunnes uudet tilat valmistuvat. Temporary Space valittiin toimittajaksi. Pääkirjaston pohjoispuolelle oli hankittu tontti ja maanrakennustyöt sekä vesi-, viemäri- ja sähkötyöt aloitettiin syyskuun alussa. Väliaikaiset tilat olivat käyttövalmiina 1.12.2014. Temporary Space tilojen elementtien asennukseen meni kokonaisuudessan noin yksi kuukausi. Tilat ovat käytössä 2-3 vuotta, eli niin kauan kuin uuden päiväkodin rakentaminen vie.

Ratkaisu

Tilat toteutettiin High Class ratkaisuilla, kokonaisuuden käsittäessä 30 yksittäistä tilaelementtiä. Elementeistä rakennettiin kolme yksikköä, joista kaksi (11 kpl tilaelementtiä/yksikkö) päiväkotikäyttöön ja yksi (8 kpl tilaelementtiä) esikoulukäyttöön.
Päiväkodissa toimii neljä ryhmää (1-5 vuotiaat), joissa on noin 20 lasta / ryhmä sekä 3-5 aikuista. Esikoulussa toimii kaksi ryhmää, joissa yhteensä on noin 50 lasta ja aikuiset. Temporary Space toimitukseen tilojen lisäksi kuului tilojen suunnittelu-, asennus- ja logistiset palvelut.

Hyödyt

Nykyaikainen ratkaisu tarjoaa räätälöityjä ominaisuuksia, kuten alhaalle asennetut isot ja valoisat ikkunamoduulit, joista lasten on helppo nähdä ulos, mukavan lattialämmityksen ja ilmastointijärjestelmän hyvän ilmanlaadun takaamiseksi.